20.12.2017 981

Pratik Kız Sanat Okulu olarak 1970 yılından beri  Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi Müdürlüğüne ait tarihi ek binada (şimdiki öğretmen evi pansiyonunda) eğitim ve öğretimini sürdürmekte iken, 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğünün 09.08.1993 tarih ve 3255 sayılı kararı ile aynı bahçe içerisinde "çok programlı lise" için yapılan şu anda Gölbaşı İlkokuluna dönüştürülen yeni binanın işlik olarak yapılmış bulunan binasında, iki derslik olarak eğitim ve öğretime başlanmıştır.

2006-2007 öğretim yılından itibaren okul "ANADOLU KIZ TEKNİK ANADOLU KIZ MESLEK VE MESLEK LİSESİ 'ne dönüştürülmüştür. 2007-2008 eğitim öğretim yılından itibaren Şafak Mah. Oğuz Kaan Usta Cad.No:32 adresindeki Osman Tan Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki yeni binasında hizmet vermiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren Ankara Valiliği 08/05/2014 tarih ve 315 karar no ile okulumuz ismi "GÖLBAŞI ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'' olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz yeni binasının Ekim 2019 yılında geçici kabulü yapılmış olup 13 Ocak 2020 Tarihinde SEĞMENLER MAH. ŞEHİT ABDULLAH YILDIZ CAD. KIZMESLEK LİSESİ SİTESİ BLOK NO: 50/A GÖLBAŞI / ANKARA adresinde  bulunan yeni binasına taşınmıştır.

Yeni binamızda 20 derslik, 14 atölye ,2 Özel eğitim sınıfı , 2 adet Tasarım Beceri Atölyesi bulunmaktadır. Uygulama Ana Sınıflarımızın olduğu ek binamızda 8 derslik bulunmaktadır. Okulumuzun ayrıca kapalı spor salonu mevcuttur. Okul binamız tam kapasite ile kullanıldığında toplam 700 öğrenci eğitim görecektir.

Anadolu Meslek Lisesi programında:

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı,

Güzellik ve Cilt Bakımı Hizmetleri Alanı,

Halkla İlişkiler  ve  Organizasyon Hizmetleri  Alanı,

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı

Grafik ve Fotoğraf Alanı,

Gıda Teknolojisi Alanı

Bilişim Teknolojileri  Alanı

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında eğitim öğretim faaliyetlerini

sürdürmektedir.

Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı : 312

Açık Lise Öğreci Sayısı : 51 (Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı)