Velilere Deprem Psikososyal Destek Eğitimi Verildi

24.02.2023 83

6 şubat günü hepimizi derinden sarsan, Kahramanmaraş Merkezli depremle birlikte sadece depremi birebir yaşayanların değil herkesin hayatında çeşitli farklılıklar oldu ve olmaya devam edecek. Depremin yıkıcı etkileri nedeniyle yıllardır yaşamlarını sürdürdükleri yerlerden güvenli bölgelere göç etmek durumunda kalan ailelerin yeni yaşamlarına uyum süreçlerine uyum süreçleri açısından okullar önemli rol üstlenmektedir. Her zorlayıcı yaşam olayında olduğu gibi depremden en çok etkilenenlerde ne yazık ki çocuklar olmakta. En büyük ihtiyaçları güvende olduklarını bilmek ve geleceğe dair umut hissetmek olan çocukların bu desteği bulacağı en kıymetli ortam okuldur. Yaşanan Travma sonrası ortaya çıkabilecek etkileri olabildiğince azaltmak amacıyla, okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz önemli bir role sahiptir. Bu kapsamda velilerimize Psikososyal destek eğitimi verildi.

24-02-202324-02-202324-02-202324-02-2023