Erasmus+ Proje Eğitimi

24.11.2023 140

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı “Avrupa Birliği Proje Hazırlama Teknikleri Ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi” Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. 20 - 22 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen ERASMUS Proje Eğitim, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serap YILMAZ, Şube Müdürümüz Bekir Saylan, Okul Müdürümüz Handan ARSLAN, Eğitimcimiz Proje Uzmanı Abdülkadir AYDIN, Moderatör Seher TERECİ ve kıymetli katılımcılarımızın iştirakiyle gerçekleştirilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Serap YILMAZ Eğitim öncesi yapmış olduğu konuşmasında Cumhuriyetimizin 100.Yıl etkinlikleri kapsamında, ilçemizin eğitim ağının gelişmesine ve bir adım daha ileri gitmesine katkıda bulunacağına inandığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Proje Hazırlama Teknikleri Ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi”yle, nitelikli proje sayısının artırılması, eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayacak şekilde, kişisel gelişimlerin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının ve eğitimde kalitenin artırılmasının hedeflendiğini vurgulamıştır. Sözlerine Dünyadaki eğitim sistemlerini etkileyen iki önemli eğilimin, küreselleşme ve bilgi teknolojisi olduğunu, Küreselleşme eğilimiyle, ülkelerin ekonomik alanda olduğu gibi, eğitim alanında da bir araya gelmelerinin, birbirlerinin deneyimlerinden yararlanmalarının ve ortak projeler üretmelerinin zorunlu hale geldiğini belirtti. Özellikle Avrupa Birliği ERASMUS projeleriyle eğitimde yenileşmeye gitmiş ve bu alanda verimliliği artırmayı amaçlamaktadır. Erasmus kapsamında, yürütülen faaliyetlere ilişkin projeler özellikle, öğrencilerimiz için çok faydalı olmaktadır. Bu sayede, yabancı ülkeleri ve kültürleri görme ve tanıma fırsatı elde etmiş olup, öğrencilerimiz tecrübelenmekte, kendilerine güvenleri artmakta, dünyaya bakış açıları değişmekte, böylelikle çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı ve nitelikli bireyler yetiştirmeye yardımcı olmaktadır, diyerek sözlerine devam etti. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu gelişimi desteklemek amacıyla, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Erasmus+ 2024 çağrısı kapsamında eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında hareketlilik ve iş birliğini destekliyoruz diyen YILMAZ, her yıl ilçe bünyesinde verdiğimiz eğitimleri bul yıl 2 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olarak, Kayseri’den gelen Proje uzmanı Abdülkadir AYDIN’la vereceklerini ve kendisine teşekkür ettiklerini belirterek, faydalı bir eğitim olmasını diledi. Erasmus Proje Eğitimi 22 Kasım Çarşamba günü Fransa’dan gelen ERASMUS bilgilendirme uzmanının katılımı ve katılımcıların belgelerinin taktim edilmesiyle sona erdi.

27-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-2023